Vampire Knight Guilty

Minden korszaknak vége szakad egyszer. A világ sírját végül mindig saját tisztátalansága ássa, saját magát hempergeti bele a vérvörös izzásba

FOLYTATÁS

Mint tudjátok nem voltam maradéktalanul elégedett a Vampire Knight első évadjával. Viszont az első évadban bemutatott szálak fejlődése azt sejtette velem, hogy esetleg itt egy egész jó kis vámpíros történet fog kialakulni. Az anime a legegyszerűbb folytatási lehetőséget választotta. Ott kapcsolódtunk vissza a történetben mint ahol abbahagytuk. Viszont kapunk a rész elejére egy kis emlékeztetőt, hogy könnyebben vissza tudjunk rázódni. Erre viszont szinte alig van szükség hiszen jó pár relytéjre választ kaptunk az előző 23 rész alkalmával. Valamint egy hatalmas respect az anime alkotóinak hiszen az első évad záróepizódja és a második évad nyitó része között csupáncsak 4 hónap telt el. Ami szerintem nagyon korrekt (Igaz? Attack on Titan alkotók????)

TÖRTÉNET

Yuki Cross élete folyamatosan bonyolódik. Legjobb barátjának Zeronak már nem kell tartania attól, hogy E-szintre sűlyed, viszont ereje hatalmasra nőtt, amit egyre nehezebb kordában tartania, eközben testvére Ichiru is folyamatosan szövögeti terveit egy gonosz vámpír felélesztéséről. Yukit rémálmok gyötrik, ami kétségkívűl múltjából származik. Yuki meg akarja tudni az igazságot, ám a választ csak maga Kuran Kaname adhatja meg. Ez a válasz viszont sokkal sötétebb mint azt a lány gondolná.

GRAFIKA

Nem sok változás történt, Yuki szemei még mindig gigantikusan hatalmasak, a mozgások pedig még mindig darabosak és el vannak mosódva. Viszont, mint minden jó vámpíros animében, mostanra itt is elkereülhetetlenek lettek a harcjelenetek. Baromi érdekes, hogy minden vámpírnak más képessége van, kár, hogy nem ismerjük meg az összeset, valamint kár, hogy ilyen unalmas minden harc jelenet. Persze ez egy shoujo, nem is akar nakünk igazán vért mutatni, de egyszerűen ezek a jelenetek olyan kis kedvesek és gyermetegek, hogy az már fáj. Jön a főhős a hatalmas Kaname, akiről az első évad óta tudjuk, hogy mivel migatta egy tisztavérű vámpír vérét így hatalmas erőre tett szert. Viszont ezt eddig nem mutatták meg. Kérlekszépen Kaname megy végig a folyosón, és a mellette lévő embereket eltűnteti, és kis tüzijátékok lesznek belőllük.....

SZEREPLŐK

Yuki: Tudjátok eddig még sajnáltam is ezt a lányt. Ott van egy karnyújtásnyira a szerelme de sosem érheti el. Milyen tragikus. milyen szomorú. Viszont a második évadban megváltoznak a viszonyok Kaname a szeretőjének kéri Yukit, meg is kéri, hogy jöjjön el vele...és a lány már nem szereti. Ez mi???? Azért jössz mert szeretsz?......Nagyon fontos vagy nekem Kaname. Komolyan???????? Ahogy szerelmet vallanak neki már nem is kell? Yukit sikeresen berakták a végére abba az igazán utálatos női karakterbe, amit ki kéne írtani az anime világból. A lány rohangál nulla erővel, hogy megmentsen mindenkit amiből az lessz, hogy mindenkit belesodor a halálba, aztán őt kell vígasztalni.

Zero: Nem tudok mit írni róla. Zero a második évadban sem csinál semmi mást mint, hogy iszonyatosan szenved és bunkó mindenkivel. Ráadásul fogja magát és mikor Yukinak a legnagyobb szüksége lenne rá csak annyit reagál, hogy többé nem akar vele beszélni is gyűlöli (Taps, Taps)

Kaname: Ő a napfény, a világosság. Kanaménak sincsen igazán semmi féle érzelme, azon kívűl, hogy szereti Yukit. De azt legalább végigviszi. Közben nem rinyál, nem változtatja meg a véleményét. Tökéletesen egyenes ember, föláldozza mindenét ezért a lányért, és cserébe annyit kap, hogy hálából megtűrik. Ráadásul az igazgató mellett Kaname az egyetlen aki némi humort is magára erőltet....nem sokat, de ő legalább próbálkozik.

 

NEGATÍVUMOK

Yuki. Eddig sem nőtt hozzá a szívemhez igazán a karakter, de nagyon örültem neki, hogy igyekezett. Átérezhetőek voltak a problémái, megható volt a szerelme, talpraesett volt és megpróbált vicces lenni....nem sikerült de ő legalább próbálkozott. A második évadra pedig elsűllyedt a szerelmi háromszög női pöcegödrébe. Folyamatosan szenvedett, bármi történt az neki nem volt jó. Kaname élete szerelme végre viszonozta az érzelmeit, számára pedig ez onnantól csak nyűg lesz, és már csak hálából van vele. Ezt nekem magyarázza meg valaki mert nem fér bele a fejembe. Viszont a legrosszabb benne a tehetetlensége. Ha nem tudsz harcolni, viszont mindenki téged akar megölni, akkor ne gyere ki a szobádból mert azzal csak megnehezíted mindenki helyzetét. Az ő barom rohangálása miatt kerül mindenki életveszélybe. Ez a karakter hihetetlenül önző, felelőtlen.....pedig tényleg lehetett volna belőlle valami jó. A másik amit nem értek az az idő múlása. Mivel Yukinak itt nem tudtak túl sok akcióban dús jelenetet adni ezért amik voltak azokat elnyújtották. Pl míg az ajtajától a szekrényéig elment addig leszállt az éj. Fölösleges őt így szerepekhez juttatni ugyanis más eszközökkel is ki lehetne nyújtani az ő szereplését. A harcok gyermetegek, Zero idegesítőbb mint valaha, és mostanra az egész anime egy hatalmas argentín szappanopera lett. Ami nem is lenne rossz ötlet ha a csavarok nem lennének ennyire kiszámíthatóak.

POZITÍVUMOK

Bár a manag már befejeződött (ritka alkalmak egyike). Az anime készítők ezt nagyon jó érzékkel nem várták meg. A manga befejezése is megérne egy külön misét, de szerencsére mi egy sokkal naturalisztikusabb endinget kaptunk az animével. Viszont az alkotók nem ilyedtek meg attól, hogy saját befejezést kreáljanak, amit ha akarnak folytathatnak is de a történet kerek egész marad. Ráadásul ez a befejezés jó. Nincs benne semmi nyálas pátosz. Valamilyen szinten megható, szép véget kreáltak neki, minden titokra fényderült, kivéve egyre amit olyan kurtán zártak le, de igazából teljesen elhanyagolható. Megtartotta a hangulatát, a néha föltűnő poénok egész jók. Valamilyen szinten pedig megható lesz ezektől a szappanoperás csavaroktól.

AJÁNLÁS

Igazán nagy rajongója ennek az animének szerintem csak akkor leszel ha becsatlakozol valamelyik fiú fantáborába. Igazából se a történet se a világ se a mondanivaló (már ha van neki) nem olyan megkapó, hogy tartós szerelmet tudj vele kialakítani. Viszont a két fiú tipik olyan. Nyilván ha nagyon megszereted Zerot vagy Kanamet akkor könnyebben be tud szippantani a világ, de ha csak valami jó vámpíros sztorit keresel akkor a Shikivel még mindig jobban jársz.

10/6.5

Következő: Higurashi no Naku Koro Ni

Ajánló
Kommentek
  1. Én