Fairy Tail Zero

Feldereng előttem egy jövő, amikor sokan fogják otthonuknak nevezni ezt a céhet.

FAIRY TAIL

Gondolom a nagy többségnek nem kell bemutatni, az immár lassan 280 részes never endinges shounent. Az alapműről csak annyit, hogy nekem személyes nagy kedvencem, és a zero mangát is olvastam, viszont megpróbálok ezektől eltekinteni. Akik nem nagyon ismerik a Fairy Tailt annak ez a kritika most nem fog sokat mondani, de bízom abban, hogy ezek száma kicsi. A Fairy Tail számomra azért olyan nagyon különleges mert a kedvenc elemeimet ötvözték egy animében. Mint pl az izgalmas harcok, a mély érzelmek és a vagány tájak. Úgyhogy aki nem látta az mindenképpen fogjon bele. Mikor a zero megjelent sokan azt rebesgették, hogy tulajdonképpen csináltak egy cenzúrázottabb Fairy Tailt a kisgyerekeknek. Ezek a pletykák viszont nagyon sokáig fönt maradtak ami előtt a manga olvasói értetlenül álltak. Aztán megnéztem az animét....

TÖRTÉNET

A történet a Fairy Tail céh megalakulása előtti időket örökíti meg. Mavist az első mestert követhetjük végig. Hogyan is élt a Tenrou szigeten mikor ott még szintén varázsló céh állt. Miután a céhet lemészároljak, Mavis és barátja Zera ketten éldegélnek a szigeten. Egy napon azonban megjelenik három kincsvadász. Yuri (Makarow apja) Precht (akit később Hadesként ismerhetünk) és Warrod (a tíz szent mágus egyike). A férfiak a sziget titkos ékkövét akarják, ám a lány nem akarja átadni. Viszont ekkor válik mindannyiuk számára világossá, hogy az ékkövet a 7 évvel ezelőtti mészárlás során ellopták. Így a furcsa kis csapat összefog, hogy visszaszerezze tulajdonát.

GRAFIKA

Jó most ebbe semmi újdonság nincsen az eredeti animéhez képest. Ugyanolyan igényes és gyönyörű mint eddig. Sokan panaszkodnak, hogy a Fairy Tail második évadjának a grafikája nem szép mert nagyon halványak a színek. Nos ez így van de feltétlenül rossz ez? Igazából ezek ilyen pasztel színek, de az anime hangulata is változott. Ahogy egyre jobban közeledik a vég és a végső összecsapás, egyre baljósabb az anime is, szerintem nem tesz neki kifejezetten rosszat ez az elhalványuló színvilág. Viszont van 2 nagyon fontos dolog. Az 1: mikor Mavisék ellátogatnak az első városaban ott köcka emberek vannak....Miért? Hiro Mashima Sensei miért???? Bár ez nem is az ő hibája hanem a grafikusoké. Nem szabad elhanyagolni ennyire a mellék szálakat...PLÁNE HA BESZÉLNEK. A második viszont annál kedvezőbb. Ne értsetek félre, nagy tisztelője vagyok az ecchi műfajnak, már persze ha ven helye, de a Fairy Tail nem annak indult. Nem gond ha a nőknek nagy melle van, de mostanra akkorára duzzadt, hogy az már nem mell hanem kóros betegség, ráadásul a kamera is csak azt mutatja. A Zero főszereplői viszont két kislány és ez testileg is nagyon üdítő. Viszont az se túl logikus, hogy Mavis 13 évesen még kis tepsi mígy Lucy 17 évesen már két amorf bolygót hord a mellkasán.

SZEREPLŐK

Mavis: Én tényleg nem szeretek a mangával példálozni, mert az szerintem egy teljesen másik műfaj, más a csatornája, más a lényege. Ezért az animével fogok. Szóval Mavis már ott is megismertük és ott nem volt ennyire, hogy is mondjam......IDEGESÍTŐ. Mavis karaktere  a Zeroban annyira valótlanná fejlődik. Megkapjuk ezt a nagyon boldog felhőtlen Fairy Tail etitüdöt csak sokkal durvábban fölnagyítva. Mavis karakterében nem maradt semmi emberi, az alapban nagyon is az. Itt meg egy kis tökéletes cukormázas, okos kis vékonyhangon beszélő szaloncukor, és ez viszont már Hiro Mashima hibája, mert eddig nem így alkotta meg.

Zera: Itt viszont picit muszáj a mangával érvelnem gome gome. Ugyanis a Zero mangájában Zera egy kedves félénk kis visszahúzódó lány, de nagyon szereti az egész társaságot és Mavisel tökéletes kielégítik egymást. Viszont mivel Mavis karaktere is elmozdult a romantikus túlzások felé ezért Zera szerepe is. Tökéletes passzív, beszari és antipatikus, mindennek csak a rossz oldalát láta. Holott Zera nem ilyen, ő nem passzív hanem reális. Itt történt meg az anime legfájdalmasabb mellényúlása. 

Yuri: Kellet egy helyes fiú na. Nem, amúgy a viccet félretéve tulajdonképpen ő az egész konfliktus megalapozója. Mavisel neki mélyül el először a barátsága...ami aztán szintén kicsit el lesz kapatva. Viszont nagyon szerethető a karaktere mivel próbál vicces lenni...nem sikerül de megpróálja. Igen szóval nekem ő is kicsit szürkének hatott, egy kicsit Gray kopinak éreztem, nem egészen értem Hiro Mashimával mi lett.

Precht: Ő különösen azért fontos az előzményekben mert vele már találkoztunk idős korában. Viszont a Zeroba nem került bele egy nagyon fontos fejezete ami Mavis halálát dolgozza föl. Ez majd később lesz benne az animében egy visszatekintés végett, de az nekem fontos lett volna itt a szereplők megítélése végett. Emiatt nekem Precht karaktere is elúszott egy kicsit, és inkább annak a jószívű kedves, de kissé ügyetlenül ijesztő bácsika lett. Holott basszus ez nem az ő karaktere. Mangában máshogy is van, hgyjuk.

Warrod: Ő az egyetlen akinek lesz értelme. Az által, hogy megismerjük Warrod korlátait és az ezekből kialakult szelíd, ám nagyon erős védekező mágiáját. Ez az egyetlen karakter fejlődés ami valamelyeset értelmet adott az előzményeknek. Hogy, hogyan is lett ő olyan amilyen. 

NEGATÍVUMOK

Ez egy 10 fejezetes manga. Jó szándékkal is alig lehetett volna belőlle egy 12 részes animét gyártani. Értelemszerűen írni kellett még hozzá. Amivel semmi baj nincs....már ha van értelme. Az idő kitöltést úgy oldották meg, hogy visszatekintő történeteket írtak nekik. Itt még persze nincsen semmi gond hiszen az anime képivilágban sokkal alkalmasabb az izgalmas kalandos történetek megjelenítésébe. Viszont kezdem azt hinni, hogy ezeket a kiegészítő történeteket három évesek írták, vagy nekik írták. Komolyan olyan mintha egy kiegészítős könyvet anál a gyerek ezébe. És akkor a kegyetlen kincsvadászok elindultak, hogy megszerezzék......a világ legszebben csillogó virágját. A pénz hiánya miatt hőseinknek be kellett törni egy elhagyatott templomba ahol......élt egy nagy halacska. -.- Nem voltam megelégedve se a karakterekkel se a zenékkel, se a történettel. Mintha tényleg egy gyereknek készült Fairy Tailt néztél volna. Ráadásul ami a legjobban fájt az az, hogy tényleg az igazi Fairy Tailélmény hiányzott belőlle.

POZITÍVUMOK

ZEREF. Az animében is elkezdett már egyre nagyobb teret kapni a mi kis főgonoszunk. A mangában tulajdonképpen már minden kapcsolata és indítéka ki van bontva. Nekem egy személyes kedvenc gonoszom, és mivel tudtam, hogy a Zeroban elég nagy hangsúly lesz rajta ezért izgatottan vártam a megjelenését. Nem kellett benne csalódnom, ugyanazt a visszafogott viszolygósan kedves karaktert kaptuk amit már megszokhattunk. Bár az úgymond megható vagy szép részek vele szerintem nem voltak eléggé kidomborítva. Ami elég nagy hiba ugyanis Mavisnek és neki az animében nagyon szoros először szerelmi majd ellenséges kapcsolata lesz. Ennek az alapozása kimaradt, de Zeref fontosságát megkaptuk. (Nem bírták ki, hogy ne mutogassák a kockás hasát....gyerek feje van. Egy izmos testre ráraktak egy csecsemő fejet, nagyon bizarr látvány). Valamint a mágia tanulása és kifejlesztése is egy nagyon izgalmas rész, bár ez olyan mint mikor a Star Warsban megmagyarázzák az erőt, miért? Nem kell! Misztikus, transzcendens lét, nem akarjuk tudni.

 

AJÁNLÁS

Srácok nekem hatalmas csalódás volt. Semmit sem hozott vissza a Fairy Tail élményből. Igazából ez nem egy különálló anime de egy elég gyenge előzmény. Nem nagyon tudom, hogy kinek ajánljam mert ha szereted a Fairy Tailt akkkor úgyis meg fogod, és meg is kell nézned, hogy képben legyél. Ha pedig nem akkor semmi értelme. Persze bőven belefér, hogy az alapműhöz fűzött szeretetem miatt látom ilyen sötéten ezt a pár részt. Hátha megtaláljátok benne a Fairy Tail élményt

10/7

Következő: One-Punch Man

Ajánló
Kommentek
  1. Én