Toradora!

Van valami ezen a világon,amit eddig senki sem látott.Valami gyengéd és nagyon édes.Talán ha képesek lennénk megpillantani,mindenki megküzdene érte.A világ épp ezért rejtette el előlünk.Habár egy nap úgyis valaki megtalálja.Aki megérdemli lesz az,aki megtalálja.

MÁSODIK SZERELEM

Igen tudom ez így kicsit hülyén hangzik hiszen az animék előszeretettel dolgozzák föl az első és egyben utolsó igaz, és a végtelenségig tartó szerelmet. Ez viszont mint tudjuk az életben nagyon kevésszer történik meg, ezért is lehet izgalmas egy olyan szituáció ahol olyan emberek lelnek rá egymásban az igazira akik már előtte átélték a szerelemnek az első hullámait, ezért sokkal racionálisabban tudnak földolgozni egy kapcsolatot. Lásd: Lovely Complex, Risa ésOtani kezdetben egymás segítő, látják és megismerik a másik esetlenkedő szerelmes énjét, ezért nem történnek olyan zavarbaejtő pillanatok mint például, hogy meg kell fogni először a másik kezét. Tulajdonképpen az egymásnak való kerítés egy még furcsább szituációt eredményezhet, de közben meg egy nagyon izgalmas szerelmi szálat is kibonthat mint a Toradorában!

TÖRTÉNET

Takasu Ryuuji második évét kezdi a középiskolában. Szerencsére egy osztályba kerül legjobb barátjával Kitamura-kunnal és titkos szerelmével is Minorinnal. Ryuuji nem is lehetne boldogabb. Viszont sajnos osztálytársa lesz a tenyérnyi tigris gúnynévre hallgató Aisaka Taiga, a lány pöttöm termete és agresszív természete miatt kapja becenevét. Persze első találkozásukkor már be is nyom egyet a fiúnak. Aznap éjszaka a lány betör Ryuuji lakására és az életére tör. Nem más indok vezérli mint, hogy a Kitamura-kunak írt szerelmes levelet visszaszerezze ugyanis azt a fiú táskájába tette. Ryuuji megsajnálja az elesett lányt és alkut kötnek. Segítenek egymásnak meghódítani életük szerelmét, ám ekkor még nem is tudják, hogy a hőn áhítozott szerelem milyen közel is van.

GRAFIKA

Az anime 2008-ban lotos napvilágot. Személyes véleményem szerint ebben az időben készültek  legszebb, vagy számomra legjobban kedvelt grafikájú animék. Mint az Ef-a tale of memories, Fairy tail vagy a Nana. Így számomra a Toradora grafikája is nagyon kedves lett. Különösen tetszett, ahogy Ryuuji külsejét megalkották. Adhattak volna neki egy átlagos jóképű nagy szemű anime karaktert, de ők bevállalták, hogy ettől elrugaszkodnak. Ugyanis Ryuuji nagy komplexusa, hogy mindenki fél tőlle a szemei miatt, ezért hordja előlre lógva a haját. Így alkották meg az egész kinézetét is, és nagyon üditő volt a látvány. Számomra néha zavaró volt, hogy Taiga haja néha külön életet élt és néha szinte már tükrözte a lány érzelmeit, persze ez is adhat valami féle komikumot.

NEGATÍVUMOK

Nyilván amikor egy animét nézünk akkor nem várjuk el, hogy teljesen valósághű legyen és teljesen lemásolja a való világban történő eseményeket. DE! Nem rugaszkodhat el már már idegesítően sem tőlle. Hiszen a filmnek, sorozatnak a célja a világtükrözése. Ezért engem nagyon zavar ha úgy ábrázolnak egy 17 évest mintha ovodás lenne. Én elhiszem, hogy annak a kamasz fiúnak akinek még sosem volt szerelmi kapcsolata annak nehé beszélgetést kezdenie a szerelmével de nem lehetetlen, és hiába vagyunk nagyon szerelmesek nem fog megeredni a nyálunk egy kép látványára. Emiatt néha Taiga és Ryuuji nevetségesen szerencsétlennek volt beállítva. Viszont ez az anime egy darab szarvashibát követett el és az a vége.

szpojler : Szóval a végén egymásba szeretnek esküvő minden oké, és Taiga rájön, hogy mielőtt még leélne egy életet a férfival akit szeret jobb emberré kell válni, olyan emberré aki megérdemli Ryuuji szerelmét, ezért elmegy és csak a ballagásra tér vissza, hogy folytassák közös életüket. Igazából nekem ezzel nem is lenne még olyan nagy bajom, hogyha ez nem az utolsó 20 percben történne. Ez egy 25 részes anime és nagyon lassú ütemet diktál, ami jól áll neki, de ezeket nem az utolsó 20 percben kell visszahozni. Mert így nem igazán érezzük a súlyát annak, hogy Taiga elmegy, hogy mekkora áldozat is ez a részéről, és, hogy így próbál törleszteni Ryuujinak mindenért. Viszont a vée lezáró kép aranyos. Bár az anime egy vuisual novel alapján készült aminek az  a vége, hogy 5 év múlva összeházasudnak és Taiga hármas ikreket szül, ami szerintem egy aranyos befejezés lett volna.

POZITÍVUMOK

Ez az anime álmaid shoujoja. A szereplők kifogástalanok. Végig tudod szurkolni az egész történetet. Karakterekből külön szeretném kiemelni Ryuujit. Ezek a történetek akkor lehetnek igazán sikeresek ha a szereplőkkel együtt te is beléjük szeretsz. Ezért eleve úgy szokták kezdeni, hogy beraknak egy gyönyörű csajt egy álom szép fiút, akik életük minden kis területén tökéleteset alkotnak. Itt viszont nem törekszenek erre. Emiatt is tud ilyen kifogástalanul működni.Taiga pedig egy olyan szerethető női karakter aki megérdemli ezt a férfit. Persze ő is az a tipikus tsundere karakter amit megszokhattunk viszont beleteszik azokat a filozófiai mélységeket is ami miatt számunkra is szerethető lesz. Ezen felül a mellék karakterek is nagyon viccesek, és remekül kiegészítik a történetet. Ők adják meg azokat az epró tragédiákat amik kibővítik az animét, mint például a tanárnő örök szinglisége, vagy Ryuuji anyjának a története.

Nagyon szép az átmenet. Ryuuji és Taiga végig egymás mellett van és szerelmük folyamatosan bővül és kiegészül. Szép, ahogyan ráébrednek a szerelmükre és az is, ahogy azt elfogadják, befogadják magukba. Így tulajdonképpen ez az egész anime szép és kerek. 

AJÁNLÁS

Őszintén ezt az animént nem érdemes kihagyni. Ha imádod a vicces romantikusokat akkor ezt garantáltan imádni fogod, de ha még nem is az eseted akkor sem fogsz benne csalódni. A szerelem megtalálásának és a komplexusok leküzdésének tökéletes elegyét alkotja amiben szerintem ugyanúgy megtalálhatják magukat a fiúk és a lányok is.

A vége miatt: 10/9 jó szórakozást hozzá :)

következő: Shinsekai Yori

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én