Owari no Seraph : Nagoya Kessen-hen

A FOLYTATÁS

Szóval mint azt már az előző kritikámban is megírtam, borzasztóan vártam az Owari no Seraph második évadát. Tény, hogy az első hagyott némi kívánni valót maga után, de egy nagyon ígéretes bevezető évad volt, és a sok hibája ellenére is megteremtett egy nagyon erős atmoszférát. Jár egy piros pont a készítőknek, hogy a két évadot mindössze csak 2 hónap választja el. Emiatt nem kellett olyan sokat várnunk arra a bizonyos folytatásra. Hiszen az első évad semmi féle ideiglenes befejezést nem kínált számunkra. A folytatások típusairól már beszéltem egy másik kritikában szóval azt most nem fejteném ki. Az Owari no Seraphot nem érdekli mikor láttad az első évadját. A történet ott folytatódik ahol abba marad. Pontosan ott. Yuval ugyanis a nagy csata utáni estén találkozunk szinte. Ez viszont szerinten nem egy jó megoldás. Ugyanis én hirtelen azt sem tudtam milyen csatára meg átalakulásra céloznak itt nekünk. Pár rész múlva persze fölszállt a köd, de ez egy hibás folytatás szerintem.

TÖRTÉNET

A nagy csata után vagyunk. Yuról kiderül, hogy a furcsa mutációja nem másért lehetséges hanem azért mert ő a vég szeráfjának egy tagja, úgy mint Mika. A vámpírok el akarják pusztítani a vég szeráfját de vezetőjüknek Krulnak más terve van. Így megbízza Mikát, hogy keresse meg rég elveszett barátját és hozza el neki. Mika pedig el is indul, hogy visszaszerezhesse családját. Eközben az emberek is új haditervel állnak elő. Egy különleges egységet létrehozva elindulnak Nagoyába, hogy ott minnél több nemest kiírthassanak. Yunak és csapatának pedig folyamatosan fejlődnie kell ha tartani akarják az iramot.

GRAFIKA

Megmaradt ugyanaz a festett háttér. Néha kifejezetten szép továbbra is, de ha már embert is raknak bele akkor szimplán csak gagyinak tűnik. Néha működik, néha nem, de mindenképpen érdekes. A csata jelenetek szépre és izgalmasra lettek megkoreografálva, azzal nincs baj. Viszont néha, plána ha messziről mutatták mintha Mika alakja kissé moletté vált volna. Azokon a feszes ruhákon nem ütnek át az izmai, és megtartották a kissé gyerekes arcát amihez párosítottak egy nagyon széles testet. Lehet, hogy a vámpírok vére ennyire hízlaló lenne?

SZEREPLŐK

Yu: Milyen is egy jó hős? Hát természetesen bátor, igazságos, segítőkész. Yu megfelel minden paraméternek.....ergo bzi unalmas egy személyisége van. Az egyetlen dolog ami őt eddig egyedivé tette, hogy nehezen tudott közeledni az emberekhez a tragédiája miatt. Na ez már nincsen. Három percnyi ismeretség után mindenki a legjobb barátja lesz. Ezek még bocsánatos bűnök lennének, de a hülyeség nem az. Egy anime követendő főhőse és példája nem állhat egy tengerimalac értelmi szintjén. Ez persze mind abból adódig, hogy Yu nagyon becsületes. DE, ha adnak neki egy parancsot...külön fölszólítják, hogy nem fordulhat vissza senkiért ő akkor is megteszi. Komolyan mondom mindig az ellentétét csinálta annak amire kérték. Yu csak két kapszulát vehetsz be. Jó akkor beveszek négyet. Yu jobbra menj! Oké akkor balra megyek! Förtelmes, három rész elment csak az ő fegyelmezetlensége miatt.

Mika: Tudom, hogy Mikának elég nagy a rajongó tábora, amit valamilyen szinten meg is tudok érteni. Hiszen Mikának nagyon erős a kisugárzása és a karizmája, hatalmas az ereje és jó a kiállása. Néha egy nagyon erős vámpír karakternek láttam. Aztán...aztán vissza tér a jó öreg rinyamalomhoz. Folyamatosan sír valamiért. Persze nehéz a sorsa, de egy kicsivel kevesebb könny belefért volna. 

Guren: Kár lenne tagadni, még mindig ő a kedvenc karakterem. Guren annyir pofátlan és vicces, de közben megvan a saját magához viszonyított szeretete. Tulajdonképpen ő képviseli az owari no seraph világát és hangulatát. Viszont az ő történetét is folytatják...nem jól. Kb az első részekben kiderül, hogy Shinoa nővére halálosan szerelmes volt Gurenbe akit ezt valószínűleg viszonozta. Ám a lány démonná változott és Gurennek kellett legyőznie. Bizony Shinoa nővére lett Guren kardja. Származik ebből néhány jó poén, de Guren tekintélyét nagy mértékben lefokozták azzal, ahogyan a lány elkezdi átvenni rajta az uralmat.

Shinoa: Igazából még mindig ő a legmeghatározóbb női karaker. Nem sokat változott az első vadhoz képest. Megmaradt ez a szatirikus gyermeteg belseje, ami nagyon komoly belső harcokat takar. Viszont az érzelmei Yu iránt egyre erősebbek, már-már kínos is, ahogy a fiú nem veszi észre az utalásait.

NEGATÍVUMOK

Mint azt a címe is mutatja ez a 12 rész mindössze egy csatát foglal magába. Ezzel még önmagában nem lenne gond hiszen egyáltalán nem unalmas ez a csata. Viszont kb. az 5. rész környékén már elkezdenek vonulni tehát harci készültségben vannak. Így nem igazán jut idő arra, hogy kibontsák a karaktereket vagy, hogy bármilyen érzelmek fejlődhessenek. Nekem nagyon hiányzik, hogy Shinoa részéről történjen valami gesztus Yu felé, és ne csak ez a cicázás maradjon meg köztük. Viszont amiatt, hogy ilyen sokáig ilyen komoly harcok folynak Yunak nagyon sok lehetősége van hülyének lennie, és hülye is. Folyamatosan veszélybe sodorja a saját társait az önfejüsége miatt. Annyira várom, hogy emiatt végre kapjon egy hatalmas sallert. Ez a széria nagyon sok mindent kijavított az első próbálkozása óta de továbbra is jelen van egy szarvas hiba. Mivel nincssok idejük leülni és beszélgetni, elmondani mennyire szeretik egyást, meg filozofálgatni, ezért ezt harc közben teszik meg. Kedélyesen elbeszélgetnek miközben egy kard van a torkukhoz tapadva. Ráadásul néha a haditervet beszélik meg úgy, hogy az ellenség ott áll tőllük négy méterre. Nagyon sokan elégedetlenek voltak mert rossz volt az anime lezárása. Nos szerintem is. Hiszen még akkor is ha tudod, hogy folytatni fogod, akkor is kell neki egy ideiglenes lezárást adni. Ők viszont csak egyre több rejtélyt nyitottak meg számunkra. Na ezekra a második évad sem ad választ. Sőt a 12. résszel konkrétan öszezavarják az egész eddigi dolgokat. Az utolsó rész egy merő gusztustalan förtelem, szégyeljétek magatokat, nem is akarok róla beszélni

POZITÍVUMOK

Az alkotók végre rájöttek, hogy ez egy shounen. Bizony, én sem akartam elhinni de vannak benne harcok. Ráadásul nem is akármilyenek. Nagyon jó, pörgős és izgalmas harcok. Néha csak úgy kapkodtam a fejem. Megjelennek menő új képességek. A vámpírok harca fantasztikus, erősek, gyorsak, és nagyon technikásak. Az emberek meg mint kiderült ehez tudnak alkalmazkodni. Bevallom volt néhány jelenet ahol a körmöm is lerágtam. Mikát külön kiemelném, hiszen nem akármilyen küzdelmet nyomott le a fináléban. Ami pedig egy hatalmas piros pont, hogy az anime nem vesztette el a humorát, sőt reflektál is arra. Nekem volt egy nagyon meghatározó pillanatom. Shinoa osztaga elindul a vámpírok ellen, de útközben is belekeverednek egy kissebb csatába ahol poénból ott hagyják Yut. Ez egy nagyon komikus pillanat meg is mosolyogtam. Emiatt a kis tréfa miatt viszont elkésnek az eligazításról. Mikor Guren ezt számon kéri Shinoa szintén tréfásan akarja elhárítani a felelőséget. A jó öreg Guren meg persze lealázza őt a srága földik. Még én is elszégyeltem magam, hogy mókásnak találtam az előző jelenetet. Szóval az Owari no Seraphnak rentgeteg a hibája, de valamiért mégsem lehet rossz animének titulálni mert fantasztikus a hangulata. Egyszerűen csak belekerülsz ebbe a titkos kis világba ahonnan nem lehet kijönni. Minden kis bosszantó hibájával együtt is élmény megnézni.

MIKA X YU

Ezt nem igazán tudnám se pozitívnak se negatívnak írni szóval erről külön kell beszélnem. Sokan mondogatják, hogy ennek az animének kínosan yaoi szaga van. Nos tény, hogy Mika és Yu az első évadban is nagyon szenvedélyesen beszéltek egymásról de arra még rá lehetett fogni a testvéri szeretetet. Viszont az anime most számomra nyíltan fölvállalta ezt a kapcsolatot. A vérzívás egy nemzetközi metafórája a közösülésnek. Tudtam is, hogy erre fog a végén minden kimenni. Mika még nem ivott emberi vért, de mostanra elért abba a szakaszba ahol nem bír magával, többször is vissza kell magát fognia nehogy letámadjon valakit. Köhöm csak nem a pubertás? De az! Végül Yu lesz neki az első. IGEN!!!! Mondhat akárki amit akar de abban a jelenetben le sem lehet tagadni a szexuális töltötséget. Be van lassítva, szép zene szól, vízszintesben történik. Nem csalás nem ámítás Mika és Yu ott lefekszenek egymással. Ezt mutatja az utána való kis haza sétálás. Ez valamilyen értelemben jó mert nagyon szép és drámai a kapcsolatuk, bár lehet én Shinoának jobban örülnék. Viszont erre örökre rá lesz húzva, hogy ők testvérként szeretik egymást, ami engem zavar ha már ilyen nyíltan történnek a dolgok.

AJÁNLÁS

Ha nem tetszett az első évad akkor fölösleges lenne folytatni, mert nem sok minden változott a márciusban mejelent széria óta. Ha nagyon nem bírod a lezáratlanságot akkor lehet érdemes lenne megvárni míg megjelenik a harmadik évad is. Ezen felül viszont ez továbbra is egy jó hangulatú néhol kiséé idegesítő anime. Bár lehet, hogy én már rányomnám a yaoi matricát.

10/7.5 jó szórakozást hozzá! :)

következő: Guilty Crown

Ajánló
Kommentek
  1. Én