Zero no Tsukaima:Princess no Rondo

JAVULÓ TENDENCIA

Az előző évad óta mindössze egy év telt el. Hát bizony ez nagyon is dicséretes teljesítmény. A rajongók ebben az esetben igazán szerencsések, nem úgy mint általában. A folytatás ebben az esetben is elegáns, kis bejátszás, hogy ne veszítsük el teljesen a fonalat és már máris csatlakozunk az eseményekhez. Nagyon sok anime folytatáshoz fűzök jó reményeket. Higy ezt meg azt a hibát a második évad kiküszöböli. Ám általában csalódnom kell, és a második évad csak egy még mélyebb gödörbe taszítja az animét. Viszont a Zero no Tsukaimában minden megvan ahhoz, hogy egy igazán ütős harmadik évadot adjon nekünk, és bizony élt is a lehetőségével.

TÖRTÉNET

Akkor pedig egy elf megmentette. Bizony Saito hazatért a háborúból Lousehoz. Élnék is boldogan tovább életüket, ám egyik nap Saito kezéről eltűnik a jel, ezzel pedig megtörik köztük a szolga mester kapcsolat. Saitot ez nem igazán érdekli, ám Louise úgy érzi így már nincs joga maga mellett tartani a fiút. Mikor a királynő megtudja, hogy Saitot egy elf visszahozta a halálból nagyon izgatott lesz, és megkéri a párost, kutassák föl neki a lányt. Persze a gonosz erők már elkezdenek mocorogni a háttérben.

GRAFIKA

Alapjáraton nem történt semmi változás, nincs is vele probléma, mostanra igazán hozzászoktunk. Viszont jóval több a harc jelenet mind mágiával, mind pedig kardal, és azt kell mondanom egészen izgalmassá váltak. Persze még így is akadnak bőven klisés elemek, de, ahogy Louise mágiája, és Saito kardforgatása is fejlődik, úgy egyre több helyen veszik föl a harcot. Az ellenfelek is egyre keményebbek lesznek, és már nem lehet mindegyiket csak egy kardcsapással térdrekényszeríteni. Láthatunk izgalmas mágia kombókat is , valamint új mágiákat. Például az elfek természet mágiája is elkezd kibontakozni.

SZEREPLŐK

Kicsit az elfekről ha már van belőllük kettő.

Tifania: Egy új főbb női karakter. így persze az aktuálisan legnagyobb mell birtokosa. Nagyon kedvesnek és gyámoltalannak próbálták feltűntetni, ami részben sikerült is. Részben viszont a vége felé nagyon háttérbeszorult. Ami eléggé szomorú ha azt vesszük milyen kulcsfigura a történetben. Ráadásul nem tartották meg végig a nagymellű buta elf lány szerepében. Vannak határozott megnyilvánulásai, ötletei, és bár a mágikus tehetsége itt még annyira nem bontakozott ki, de nagyon izgatott vagyok, hogy mikre lesz még képes.

Vitartial: Igaz csak a történet vége felé bukkant föl, de feltételezem, hogy Tifania végett most egy kicsit megismerkedünk az elfekkel, és hátha őt is viszontlátjuk még. Tulajdonképpen rajta keresztül ismerjük meg, hogy milyen erős is az elf mágia, és mennyire más a kultúrájuk. Sajnos ő is csak védekező, illetve visszaverő mágiát használ, de remélem előbb utóbb ez is kicsit kibővül. Illetve, hogy a következő évadban megtudunk egy kicsit többet az elf kultúráról.

NEGATÍVUMOK

Saito perverzsége eddig számomra teljesen rendben volt. Hiszen attól, hogy Louiset szereti, attól még teljesen normális, hogy vet egy két pillantást más nők melleire is. Na de az, hogy megcsalja. Bocsánat végülis nem ő kezdeményez, de hagyja magát. Még Louise közeli barátainak is. Nemcsoda ha a végére már teljesen össze van törve a lány. Így viszont Saito karaktere sokat süllyedt a szememben. Ráaádásul a kapcsolatukban továbbra sincs változás. Mindig mikor történne valami előrelépés, Saito belekerül valami lehetetlen szituációba és az egész harc kezdődik előről. Ez pedig hosszútávon már tényleg nagyon unalmas. Ráadásul a lányok is elszemtelenednek. Siesta eddig kedves szemérmes karaktere erőszakos szerelem vadásszá vált. Tabitha pedig annak ellenére, hogy Louise mennyit segített neki, megpróbálja elvenni tőlle Saitot. Louise helyzete lassan tényleg nagyon kényessé válik.

POZITÍVUMOK

Végre megismerjük, úgymond a főgonoszt. A szálak mozgatóját. Általa pedig harcokra is kerül sor. Na jó, senki se várjon el egy shounen szintet, de tény, hogy sokkal szebbek és izgalmasabbak a mozdulatok mint voltak. Bár Saito távolodik, Louise talán közelebb tud kerülni a nézőkhöz. Agresszív viselkedését néha már megpróbálja korigálni. Valamint főltűnnek nőies és kedves vonások is. Utat enged félelmeinek, szerelmének, érzelmeinek, és Saito képtelen helyzeteit is sokkal könnyebben bocsájtja meg, mondván, ő megígérte, hogy bízni fog a fiúban. Mégis, a legszebb talán az volt, hogy végre tudtam egyet őszintén nevetni a történeten. Az az érzés mikor minden a régi kerékvágásba kerül, és a biztonságos területen a szereplők kicsit évődnek egymással. Már kiváltott reakciót is.

AJÁNLÁS

Kitartásunknak itt a gyümölcse, egy jó harmadik évad, ami egy mégjobb negyedikkel kecsegtet minket. Most már igazán kár lenne föladni, hiszen a vég olyan közel. Ki tudja? Talán kellemesen fog zárulni számomra is ez a négy évad.

10/7.5

Következő: Zero no Tsukaima: F

Ajánló
Kommentek
  1. Én