Sakurasou no Pet na Kanojo

TEHETSÉG VS. SZORGALOM

No igen, a legszomorúbb harc a világon. Valószínűleg nem is egy ember futott már bele egy olyan helyzetbe, hogy valaminek teljesen odaadta magát. Minden idejét ráfordította eg általa fontos és kedves dolognak. Aztán valaki betoppant az életébe és megcsinálta, sokkal jobban, és csak úgy mellékesen. Ez bizony nagyon fájdalmas pont. Saját véleményem szerint, igen vannak született tehetségek. Bár olyanok nagyon kevesen, akik szorgalom nélkül is tudnak fejlődni. Viszont szerintem a tehetség csak egy bizonyos szintekig emel fel, onnantól magadnak kell feltörnöd. Bár sajnos az a szomorú igazság, hogy legalább egy minimális hozzáértés, és egy kis tehetség kell a feljebb jutáshoz. Ha például egyáltalán nincs hallásod, és a hangod is olyan mint a haldokló sirályok utolsó kornyikálása, akkor fejlesztheted magad minden szinten, de profi énekes nem valószínű, hogy leszel. Viszont nagyon érdekes lehet a született tehetség és a feltörekvő tehetség egymás melletti munkálkodása. Nagyon sok feszültséget és izgalmas pillanatot okozhat.

TÖRTÉNET

Kanda Sorata unatkozik. Az iskolában az emberek szürkék és unalmasak. Ám Soratának van egy célja. Megszabadulni jelenlegi kollégiumából, a Sakurasouból. Ugyanis ez gimnáziumának egy olyan gyűjtőtelepe, ahová a problémás diákok kerülnek. Itt él, a sokak által éliennek titulált, Kamiigusa Misaki. Aki bár nagyon tehetséges anime készítő, de képtelen megérteni a személyes tér fogalmát. Mitaka Jin, aki alig tartózkodik a kollégiumban, mivel férjes asszony szeretőihez járkál egész nap. Akasaka Ryuunousuke, akit jóformán sosem látnak, mivel szobájába bezárkózva él, és ott fejleszt programokat. Hozzájuk még társul Chihiro-sensei, a felvigyázójuk, akit azonban a férj keresésen kívül semmi nem érdekel. Mégis mit keres itt Sorata? Nos, első évesen befogadott egy kóbor macskát, így távoznia kellett a normális kollégiumból. Feltett szándéka azonban, hogy minden befogadott macskának gazdát talál és visszatér normális életéhez. Csakhogy Sorata élete gyökeresen megváltozik mikor új lakó érkezik a Sakurasouba. Shiina Mashiro, egy festő zseni, aki jelenleg mangakaként próbál elhelyezkedni. Csodálatos igaz? Csakhogy Mashiro bármennyire is zseniális, de képtelen az alapvető emberi dolgok elvégzésére segítség nélkül. Persze ki másra osztanák ki a Mashiro szolgálatot mint Soratára.

GRAFIKA

Pár éves az anime. Színes, szépek a fény-árnyék arányok. A szereplők kinézete is kifogástalan és ötletes. A háttér is megvan tervezve rendesen. Nincsenek elmosódott alakok. Az egyetlen ami egy kissé engem zavart az Sorata ábrázolása. A kisfiús kinézete teljesen szembehelyezkedik a valóságban elfoglalt helyével. Kedvelik a lányok, értelmes, okos, segítőkész, erős, mind a hangja mind a fizikuma. Első ránézésre viszont még zon is elgondolkodik az ember (kis túlzással), hogy melyik nembe tartozik.

SZEREPLŐK

Kanda Sorata: Már a macska befogadási mániája alapján is gondolhatjuk, hogy egy érző emberrel állunk szembe. Sorata vicces. Nagyon féltem, hogy nem lesz az, de a poénok kilencven százalékát az ő reakciói adják. Ráadásul nagyon emberi. Talál egy célt az életében, folyamatosan küzd érte. Viszont megéli a bukásait, megpróbálja földolgozni a csalódásokat. Küzd a családi életével, a nőkkel az életében. Sorata halad valamerre. Olyan tempóban amiben mi, emberek haladni akarunk, és képesek is vagyunk haladni. Valamint ugyanúgy torpan meg az akadályoknál mint azt sokan mások is megteszik.

Shiina Mashiro: Mashiro tehetsége lenyűgöző. Bár a mangájában eleinte még kicsit botladozik, de zseniálitása vitathatatlan. Nyilván a humor fő forrása Shiina kissé földönkívüli mivolta, miszerint még bugyit sem vesz ha arra nem figyelmeztetik előrre. Tehát meg van benne a született zsenik sztereotíp furcsasága. is. Ettől eltekintve egy bájos lánynak van beállítva, aki csak tartozni akar valahova. Például Soratához.

NEGATÍVUMOK

24 rész talán kicsit sok ennek a történetnek. Voltak pontok ahol nem is kicsit leült. A lyukakat kitöltve pedig ugyanazokat az igazságokat próbálta alátámasztani. Talán egy rendhagyó 17 rész jobban állt volna neki. Kevesebb szabadidővel amiben az ember hajlamos elbambulni. Egy idő után Shiina élhetetlensége már se nem bájos se nem vicces. Sokáig ismételkedni ezt a bugyis poént nem kifizetődő. Ráadásul Sorata mellett egy idő után föltűnnek a normális emberek is. Pl Aoyama. Az ember pedig akaratlanul is inkább ezt a lányt kezdi el támogatni mert több köze van a Sorata által képviselt földi léthez. Így Shiina kezdeti főszereplése nagyon hamar kisiklik, és szinte érdektelenné válik, hogy vele mi történik, hova megy előre. Kezdetben nagyon tetszett, hogy bemutatja zseni és tehetséges ember köt a víválasztót, viszont utána iszonyatosan depresszívvé válik az egész. Tulajdonképpen az az egész végtanulság, hogy fölösleges küzdeni ha nem vagy zseni. Nagyon rossz az üzenet és nem is igaz. Ráadásul bármennyire is próbálkoztak a vidám lezárással az embernek rossz szájíze maradt, és a lezárás még vicces sem lett. Elég nagy csalódás volt ilyen szempontból az utolsó pár rész.

POZITÍVUMOK

Nagyon szépen van bemutatva Shiina munkássága. A többi szereplő zseniálisan van eltalálva és megszerkesztve. Valamint a személyes tragédiájuk még egy különálló animét is el tudna vinni a hátán. Az elején még nagyon jól működik a bukás siker arány, aztán ezt elveszítjük. Sorata vicces. Egy vicces főszereplő, ugye, hogy megy ez? Emberien reagál a helyzetekre, és maga is generál vicces és érdekes helyzeteket. Az ecchi remekül van adagolva. Egy része sincs eltúlozva, és csak oda kerül be ahova értelme van. Az én részemről sokkal érdekesebb volt Ayano és Sorata kapcsolat mint a Shiinával vló viszony. Ez egy sokkal sokoldalúbb és élőbb kapcsolat volt. Az elején még tetszett, hogy nem halmozták a sikereket egymásra. Sajnos utána már egyáltalán nem is voltak. Hihetetlenül édesek a cicák, viszont nincsenek belesúlkolva az üres terekbe. Összegzés képpen nagyon jó a humora, remekül zsonglőrködik a megható és szomorú jelenetekkel. A karakterek kifogásolhatatlanok, a grafika nagyon szép. Valamint nem győzöm hangsúlyozni, hogy milyen jó, hogy Sorata nem egy átlagos férfi főhős.

AJÁNLÁS

Aki vicces animére vágyik annak kötelező darab. Nem kikapcsolódásra való. Aki éppen valamilyen szinten bizonytalan az életével kapcsolatban, merre tovább? Hogyan legyen mostantól? Az még rakja félre mert az üzenet nagyon komoly, és sajnos nem igaz. Emiatt veszt az értékéből. Művészetek edvelőit is megérinthet. Ismerősek lehetnek a művészvilág sikerei, és kudarcai. Meg hát....CICÁK!!!!

10/8

Következő: Kaze no Stigma

Ajánló
Kommentek
  1. Én