Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku Wo! 2

A fenébe...Még, hogy kezdő kalandozók városa?!

FOLYTATÁS

Az általam gyenének vélt kezdet után, a KonoSuba mintegy egy évnyi várakozás után visszatért. Nem titkolt szándék volt már a kezdetek óta, hogy ez lesz az utolsó évad, noha a történet még csak most kezdett volna el kibontakozni. Így egy nyiltan lezáratlan, gyenge első évad után nem sokat reméltem ettől a második évadtól. Kellemeset is csalódtam. Noha sok hiba kiküszöböletlen maradt, ám az első évadban fellelt jó próbálkozások felerősödtek, így pedig egy nagyon kellemes kis második évadot alkottak, amit már bátran merek ajánlani mindenkinek.

TÖRTÉNET

Kazuma szinte sosem mozdul ki otthonról. Ül egész nap egy sötét szobában és játszik. Nincsenek barátai, se szoros családi kapcsolatai. Lényegében teljesen egyedül van. Egy igazi neet. Egy szép napon azonban muszáj kimerészkednie az utcára, mikor is meg akar venni magának egy játékot. Bár a vásárlás sikeres lesz, a nap többi része nem alakul valami jól. Miközben Kazuma az utcán sétál felfigyel egy lányra aki kilép egy közeledő autó elé. Kazuma hősiesen löki el a lányt az útból, ám a következő pillanatban már arra eszmél, hogy egy istennő, Aqua magyarázza el neki, hogy hogyan halt meg. Kazumának nincs szerencséje, a lány nem volt életveszélyben, és ő is csak a sokban halt meg, mert azt hitte el fogják ütni. Kazuma úgy érzi halála is olyan hiábavaló és nevetséges mint egész élete. Aqua azonban alkut ajánl neki. Kazuma a mennybe kerülhet, vagy megtarthatja az emlékeit és fizikai valóját egy mázsik világban ahol létezik a mágia. Cserébe viszont meg kell szabadítania a világot a gonosz démon királytól. Kazuma boldogan vállakozik a küldetésre. Az istennő megengedi, hogy a fiú magával vihessen valami különleges tárgyat vagy képességet, ám Kazuma Aquat választja, és magával rángatja az istennőt a másik világban. Kazumanak hamarosan rá kell eszmélnie, hogy Aqua teljesen hasznavehetetlen, és ebben a világban sokkal nehezebb boldogulni, ráadásul nem is olyan szórakoztató mint, ahogy az elsőre tűnik

GRAFIKA

A szereplők és a környezet nem változott, viszont lett egy hatalmas fejlődés a grafika terén. Tekintve, hogy mindenki fejlődött valamennyit (kivéve Darkness aki nem használ mgiát) így mindenki sokkal látványosabban harcol. Megumin hatalmas varázsköröket jelenít meg, egyre hatalmasabbakat, és robbanása is jóval pusztítóbb mint azt az első évadban megszoktuk tőlle. Kazuma nagyon jól kombinálja a jég és a víz mágiát, egészen érdekes dolgokat tud kihozni belőle. Hogy Aquat meg se említsem, aki már nagyon is részt vesz a harcban, és nem csak mint támogató erő. Az ellenségek is változatosak lettek, izgalmasan harcolnak, és lényegében az egész dolog pont annyira látványos mint, ahogy azt egy ilyen animében kell.

SZEREPLŐK

Kazuma: Egyre jobban felmerül szeretni való hősünkben, hogy rosszul döntött mikor halála után ezt a világot választotta. Mélyen átérezhető Kazuma honvágya, és csalódottsága. Mindezek ellenére a humora mit sem változott, sőt csak még szórakoztatóbb lett. Japánhoz való kötődése, a nemi egyenlőségért folytatott harca, és minden ilyen kis hülyesége egy igazán egyedi főszereplővé teszi, akit az ember mélyen a szívébe tud zárni. Ráadásul a harcban is nagyon sokat fejlődött. Bár még nincs sok képessége, de azokat nagyon jól kombinálja.

Aqua: A víz istennője visszatért eredeti formájához. Aqua nagyobb szerepet kap ebben az évadban, és ez jót tesz nagyon. Kazumaval való csipkelődő, de szereteten alapuló kapcsolata tovább fejlődik, és már a lányokhoz is van annyi kapcsolata, hogy el tudjam hinni, hogy legalább egymás nevét tudják. Bár még mindig sokat támaszkodik Kazumára, de Aqua meglepően önálló a harcokban és az életben is a többiekhez képest.

Megumin: Persze még mindig nem hajlandó más mágiát megtanulni, hiszen az övénél nincs is csodálatosabb. Viszont ezt már olyan magas szintekre fejlesztette, hogy ember legyen a talpán aki összekerül vele a harcban. Azzal, hogy megismerjük a főellenségét, egy kicsit betekintést nyerünk a múltjába is, hogy hogyan is létezett ő azelött, hogy bekerült Kazuma csapatába.

Darkness: Feltárul az egész múltja, sőt még egy kicsit vissza is tér bele. Darkness is sokkal hatékonyabbá vált a csapat számára, noha még mindig nem megy neki a célbatalálás. Ha lehet perverz mivolta mégjobban előtérbe került, és sajnos ennek áldozata mostmár általában Kazuma, aki viszont szívesen megszabadulna ettől a tehertől.

NEGATÍVUMOK

Darkness és Megumin, mindenfajta fejlődés ellenére, még mindig unalmas, és sokszor idegesítő karakterek. Ha egy egy részben kevesebb szerepet kpnak az igazi fellélegzés. Például Darkness most több részben nem is jelent meg, ami határozottan kellemes volt. Persze kell a csapat, Kazuma és Aqua nem lehetnek csak ketten, de lehetett volna melleéjük rakni néhány érdekesebb karaktert is. Ráadásul bármekkora is ez a világ amibe Kazumáék kerültek, még mindig alig ismerünk valakit. A démon királynak még az árnyékát sem láttuk. Nem tudjuk, hogy ki ő? Miért vanitt? Mik a céljai? Pedig ha ekkora rettegésben tartja ezt az egész világot akkor nem semmi alak lehet. Az ecchi részek, főleg Darknessnél, lassan kínossá váltak. Olyannyira levetkőztették, ráadásul annyira idióta indokkal és olyan nevetségesen, hogy ezt senki sem tudja komolyan venni. Ez már rég nem az a kedves bugyi villantás, inkább a kemény erotikára próbálna hajazni, csak sajnos inkább válik kínossá mint sem szexivé. 

POZITÍVUMOK

A helyzetek és a harcok fény évekkel jobbak lettek. Izgalmasak a képességek, badassek a jelenetek, és tényleg olyan minden mint amit az lső évadból hiányoltam. Végre megjelentek komolyan vehető, izgalmas ellenfelek, akik legyőzése érdekében bizony hőseinknek meg kell izzadnia. Bár még mindig Kazuma viszi a pálmát, és messze a legviccesebb karakter, lassan Aqua is elkezdi hozni a szintjét. Kettejük párosa olyannyira szórakoztató, hogy amellett eltörpül mindenféle hiányosság. Ráadásul olyan szerethetőek is, hogy minden kalandjukat szívén viseli az ember. Lezáratlan az egész anime, de csináltak neki egy nagyon ütős első évad véget. Megérdemelték szereplőink ezt a csatát, ezt a helyszínt. Nagyon viccesek a jelenetek mikor Kazumaék megérkeznek Aqua egyházának városába. Így kell méltón befejezni egy ennyire szórakoztató évadot. Lehet, hogy a készítők megérezték, hogy Megumin és Darkness kicsit lemaradnak Aquaés Kazuma mögött, ezért jóval kevesbbet szerepelnek. Viszon Meguminnak fantasztikus jelenetei vannak a női egyenlőségért küzdő Kazumával. Mégis a legcsodálatosabb, hogy még soha nem láttam animét ami ennyit fejlődött volna az első évadához képest. Le a kalappal. 

AJÁNLÁS

Ha nem különösebben veszed a szívedre, hogy a történet befejezetlen maradt, és szívesen végignézel egy nem annyira frappáns első évadot, akkor csak ajánlani tudom a KonoSuba második évadát. Vicces, nagyon szórakoztató, kellemes kikapcsolódás. Ha az első tetszett, akkor a második csak mégjobban fog. Ha pedig az első után meg akarnál állni, akkor annak nem most van itt az ideje. Ez a második évad tényleg megér egy misét.

10/8

Következő: Akuma no Riddle

Ajánló
Kommentek
  1. Én