Aku no Hana

ZAKLATÁS:

Különösen szerintem oviban de nyilván gimnáziumban is, sokat lehet találkozni, hogy valakik kollektívan, és néha egyénileg is, rászállnak egy-egy társukra. Elveszik a játékaikat, gúnyneveket tűznek rájuk stb. Mivel ez egy nagyon komoly téma ezért előadások filmek és most animék is földolgozzák ezt a témát. Na most a zaklatás egy ritkább formája talán mikor zsarolással tartja sakkban valaki a társát, de emiatt izgalmasabb is a téma és több benne a lehetőség. Ki lehet alakítani itt több szálat: az egyén és a zsaroló kapcsolata, a sakkban tartott egyén kapcsolata a közöséggel vagy a családdal stb stb. Szóval a témák tárháza majdhogynem kifogyhatatlan. Az Aku no hana egy ilyen kapcsolat háromszögbe vezet be minket az egyén gondolatain át.

TÖRTÉNET

Kasuga Takao általános gimnazista. Egy kisvárosban él amit hegyek vesznek körbe. Vannak barátai, jó a családi háttere. Sokat olvas, műveltségét a könyveknek köszönheti. A kedvenc műve Baudelaire-A romlás virágai (Aku no hana) a modernizáció első szárnypróbálgatásai így megjelennek ebben a műben. A fiú életében pedig megadatott az amit oly sokan hiába keresünk: megtalálta múzsáját, a szerelmét, akit távolról imád és csodál. Ő nem más mint az osztály nagy kedvence Saeki Nanako. Egy nap Kasuga-kun bent felejti könyvét az iskolába és mikor visszamegy érte akkor az üres teremben ott találja az imádott nő tornaruháját. Nem tud ellenállni a kísértésnek, hogy meg ne vizsgálja, érintse és szagolja a szóbanforgó ruhát. Ám ekkor hangokat hall és pánikjában elmenekül, ám a tornaruha nála marad. Másnap az osztályban persze kitör a pánik, hogy valami perverz járhat a környéken. Kasuga-kun a pániktól és a bűndtudattól vezérelve eldönti, hogy délután visszacsempészi valahogy a uhát. Ám ekkor Nakamura Sawa az egyik igencsak beteges, néha már elmebetegség jeleit mutató osztálytársa elmondja neki, hogy mindent látott és a hallgatásáért cserébe azt kéri, hogy a fiú tegyen meg neki mindent amit kér, ugyanis az a szándéka, hogy egy igazi aberált perverzet láthasson a fiú személyében. Az alku megköttetik a terror pedig elkezdődik.

GRAFIKA

Valószínűleg ez az anime egyik legfontosabb pontja ugyanis rotoscopingal készült. Vagyis először fölvették a történéseket igazi színészekkel amit utána később meganimáltak. Ez nem egy szokványos és nem véletlenül nem túl népszerű technika ebben a műfajban ugyanis pontosan az anime élményt veszi el ezzzel. Érdemes egyszer egy ilyet megnézni ugyanis itt a Japánok tényleg Japánok, ilyet azért ritkán láthatunk egy animében. Nekem személyszerint ez az eljárás nem tetszik, a szerepők arca emiatt túl agressziv lett, ráadásul borzasztó sok a közeli. Iszonyatosan zavaró mikor 20 percen keresztül fönt vagy az emberek orrlyukába és konkrétan ott zajlik le az esemény. Ami nálam kiverte a biztosítékot, hogy csomószor nem mozogtak azok a karakterek akik nem voltak szerepbe, de olyan is előfordult, hogy a kép meg se  mozdult 3 percen keresztül és már azt hittem lefagyott a gép. Aki 3 méternél távolabb van annak nincs arca. Ezt még el is tudnám fogadni, a Bokura ga itában például nagy részben csak egy szemet rajzolnak az embereknek. Na de könyörgöm az, mikor valaki beszél de nincs arca az borzasztóan zavaró. A háttér viszont nagyon szép és gyönyörűen eltalált. A helyszín nagyon illik az anime kereteibe. 

KARAKTEREK

Tulajdonképpen erre a három eberre épül föl az anime, a többiek mind csak töltelék szereplők akik néha megnyugvást hoznak, hogy vannak itt még rajtuk kívül mások is ne aggódjunk. A történet főhőse Kasuga Takao: Na már most, nagyon sok töketlen vagy félénk férfi karakter létezik, de komolyan mondom nálam ő viszi a pálmát. Tulajdonképpen iszonyatosan sekélyes, nem tudunk meg róla szinte semmit. Szerelmes egy lányba a másikat meg elvileg gyűlöli de a cselekedetei még is ellent mondanak ezeknek az érzéseknek. Tudjuk, hogy szeret olvasni és itt ki is mertült. Csak néz a semmibe a hatalmas szemeivelés ennyi. Nem is tudok mást írni, de komolyan 5 tulajdonságot se tudnék róla összeszedni. Nakamura Sawa: tulajdonképpen ő jó lenne ezzel az elborult agyával de azt se tudjuk, hogy ő miért ilyen. Ő ott van, ő nem komplet de nem mondanak róla se semmit. Annyi derül ki, hogy a családja normális. Viszont nekem nagyon sok volt ez a karakter, nem is az, hogy idegesítő mert attól még lehetne jó. Konkrétan visszataszító, ez lehet a grafika miatt de nekem gyomorgörcsöm volt mikor belépett. Saekiről se tudunk semmit de legalább neki már van egy kis élet szaga. Ráadásul van néhány nagyon jó megnyilvánulása és monológja mikor próbálja ledönteni magáról ezt a múzsa képet. Vele az egyetlen hiba tényleg az, hogy róla se tudunk semmit csak kb. a nevét.

MEGVALÓSÍTÁS

Sokan mondják, hogy ez egy nagyon nyomasztó anime. Nem. A Mirai Nikki, az Akame ga Kill, az Attack on Titan, na ezek nyomasztóak ezek sötét animék ezek nam valók mindenkinek. De az mikor 7 percen keresztül (nem viccelek lemértem) sétálnak néma csöndben az se nem izgalmas se nem feszült csak unalmas és mesterkélt. Rossz az egész kiindulása. Az alapszitut valami iszonyatosan egyszerűen meglehetett volna oldani csak ők választották a legrosszabbat. Egy teljesen semmit mondó történetből pedig tényleg nagyon nehéz valami élvezhetőt produkálni. Nem volt igazán nagy karakterfejlődés sem, az egyetlen ami ebben az animébe előrehaldt az az emberek izzadsága és ez most komoly. Iszonyatosan nagy műgonddal vannak meganimálva az izzadságcseppek az emberek arcán, valami fantasztikus, amilyen önálló életet élnek ott azok, konkrét sztorit alkotnak. Na de a vég......nem lesz spoiler mert nem lehet. Majdnem ugyanott vagyunk ahonnan elindultunk, Kasuga-kunnak lesz egy teljesen megmagyarázhatatlan tette mad hirtelen mgjelennek képek amik majd a jövőben fognak történni és kiírják, hogy első rész vége. Valószínűleg az anime menni akart tovább de mivel nem ment ezért csak azt tudom értékelni, hogy a sztori sehova se futott ki, pedig nagyon érdekes dolgokat pedzegetett csak aztán inkább mégis azt mutatta 10 percig, ahogy esik az eső

AJÁNLÁS

Ha ez az anime kimarad az életedből akkor sem veszítesz semmit sem megnyugodhatsz. Üres történet, üres karakterek és semmi hangulata nincsen. Elnézést az alkotóktól meg akik szeretik de nekem egy kínszenvedés volt már letölteni is mert konkrétan fellelhetetlen, de megnézni még nagyobb. Senkinek se ajánlom, se fiúk, se lányok, se nagyok, se kicsik. Hagyjátok ki de tényleg. Ha mongyuk egyszer ilyen nagyon lassú dologra vágysz....bár akkor sem lesz élvezhető. Akkor már inkább olvassátok el a Romlás virágait, az alapján talán megérthető lesz néhány karakter. Nekem ez az anime 10/3 :( 

Következő: Lovely Complex

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én