Kokoro Connect

BARÁTI TÁRSASÁGOK

Mi történik, hogyha egy nagyon összetartó társaságban, valamilyen gikszer következtében, már elképzelhetetlenné válik a megszokott élet? A legalapvetőbb példák: a tagok között párkapcsolat alakul ki, rosszabb esetben szerelmi háromszög. Valakinek el kell hagynia a társaságot egy vita miatt, de a tagok kivel tartsanak. Stb. stb. Viszont elképzelhető ennél sokkal rosszabb eset is. Mondjuk a tagok többé már nem önmaguk. Testüket folyamatosan megcserélik, érzelmeik elszabadulnak, vagy gyermekkl változnak 5 órára. Már nem mi, hanem barátunk lakik a testünkben. Fölmerül a kérdés, meg tudom-e őrizni magamat, ha a testem már nem az enyém. Felszínre kerülnek olyan érzelmek amiket megpróbáltunk elrejteni. Valamint kiszolgáltatott helyzetbe kerülünk, és még emlékeink is összekuszálódnak. Ezen felül pedig még az általános problémák is megmaradnak. Túl éli-e ezt egy társoság?

TÖRTÉNET

Inaba Himeko, Nagase Iori, Yaegashi Taichi, Aoki Yoshifumi és Kiriyama Yui, ugyanabba a diákklubba járnak. Nagyon jó barátok, akik együtt töltik minden napjaikat. Egy éjjel azonban Yui és Aoki a másik testében ébrednek. Reggel elmondják a többieknek, akik kinevetik őket. Hiszen valószínűleg csak álom volt az egész. Ezt ők is elfogadják. Azonban, ahogy telnek a napok a többiek is elkezdenek testet cserélni. Az először vicces szituáció, egyre rémisztőbb lesz, mikor kiderül, hogy egy Szívmag nevű illető játszadozik az életükkel, ki tudja meddig? Ám egymás testében sok mindent megtudnak a másikról, és lassacskán egyre több érzelem kerül a felszínre.

GRAFIKA

Nagyon érdekes, hogy különösen a lányoknak nagyon jól állnak a közeli képek. Mindegyiküknél kidomborodik valami. A határozott és főnökösködő Inaba például, közeli képeken gyönyörű lessz és sebezhető. Szóval nagyon kifejező arcokat rajzoltak nekik, ez működik is. Az egyenruhák is nagyon jók. Különösen tetszett a gyermekkoruk megformálása. Sok animében a gyerekek felépítése csak annyiban különbözik a felnőttekétől, hogy alacsonyabb a termetük, és nagyobb a fejük. Itt viszont hangsúlyos a különböző életkorok testi alakulása is

SZEREPLŐK

Taichi: Ennek a fiúnak főszereplő szag van, de még se. Tpikusan az akit nem tudsz igazán besorolni se ide, se oda. Pont ezért érthetetlen számomra, hogy ez a srác mégis, hogy örvendhet ekkora sikernek. Egy szerelmi háromszög előkelő csúcsát foglalja el, imádja a közelében minden lány, a húga rajong érte, és minden férfi vetéjtársát látja benne, ám mégis tisztelik. Megérdemli? Nem. Mondjatok nekem 5 dolgot erről a fiúról. A történet kezdetén még van valamiféle jó irány, hogy ő a fölösleges mártír. Ez a szerep azért lenne fantasztikus, mert korunkban egyre többen lesznek ezek az önjelölt mártírok. Viszont aztán kicsúszik valahogy ebből a szerepből, és csak úgy lesz.

Inaba: Számomra az egyetlen szimpatikus szereplő ebben a történetben. Inaba a kemény főnök, aki mindig ural minden helyzetet. A barátai szeretik, megfelelő az önbecsülése, és tudja, hogy mihez kezdjen az életével. Itt is elindult egy jó irány. Inaba bekerül egy helyzetbe, ahol minden kontroll elveszik, és így lényegében egész személye megtörik. Aztán persze itt is inkább csak azt feszegették, hogyha menekülni kell, akkor a szerelembe érdemes, nem pedig az egyén fejtegetésébe.

Iori: Iori is jól indult. Eléggé szeleburdi, néhol perverz, és lényegében mindenki úgy imádja őt mintha a kis húga lenne. Nagyon tetszett az anyajegye, egyedi külsőt kölcsönzött neki. Viszont mikor az események kezdetét veszik, megtudjuk Ioritól, hogy eléggé nagy problémát jelent számára rájönni, ki is ő valójában. Nos nekünk is nehéz. Nem látom a személyiség hiányát, csupán érdektelenné tették egy ilyen információval

Aoki: A reménytelen szerelmes. Amennyire Aoik irritált az elején, annyira megkedveltem a végére. Megismertük a múltját, és gyerekként is nagyon aranyos és őszinte jellem volt. Ettől függetlenül, róla sem tudunk meg sokat azontúl, hogy iszonyatosan szerelmes. Ebből kifolyólag pedig mindenkiben csak a szerelmi rivális látja, Vagy ha éppen nem ilyesmiket keres, akkor választotját zaklatja. Igen sajnos amit Aoki csinál az néhol már kínos és nagyon nyomulós.

Yui: A szerelem tárgya, a fizikai erő mestere, és valószínűleg a legnagyobb problémával küzdő ember a csoportban. Yui ereje nagyon imponáló, végre egy kemény női karakter akit nem lehett csak úgy a földre lökni. Nos de, lehet. Nagyon is könnyen. Szerintem nem lett volna baj ha Yuit mindenféle pszichés betegség nélkül hagyják. A szerepéhez nem ad hozzá túl sokat, csak egy emberhez hozza közelebb. Végül pedig szinte teljesen elfelejtődik.

NEGATÍVUMOK

Összességében ez egy jó brigád, de egyénekre lebontva rém unalmasak. Igazából senkiről sem tudunk meg igazán mélyebben semmit, pedig karakter központú anime. A végére pedig a kezdetben szimpatikus szereplők tettei, unszimpatikussá tesz őket. Ott vannak a családok. Különösen Inabanál éreztem azt, hogy a családi háttér fontos. A család jelen van, erős személyiségjegyekkel vannak jelen. Akkor pedig fönnáll a kérdés, hogy miért nem kaptak nagyobb szerepet? Így nem csak a jelenükről, de a múltjukról sem tudunk sokat. Akkor persze ott van a történet is. Először még nagyon intenzívek az indulatok. Az emberek elsodródnak egymástól, vagy pont egymásra találnak. Ezeknek az egymásratalálásoknak azonban rossz az aránya. Minden szeretet és bizalom Taichire irányul, amiket viszont ő nem feltétlenül viszonoz. Végül pedig ez az érzelmi kavalkád nem jut el sehova. A csapat nem is bomlik föl, de nem is lép szintet. A kapcsolatok nem mennek tönkre, de nem is lesznek szorosabbak. Ráadásul a történteknek nem lesz megoldása. Szívmagról nem tudunk meg semmit. Mit miért csinál? Mi a célja ennek az egésznek? Szórakozás? Vagy csak bizonyítási alap? Ha ez nem lenne elég, a történet dúskál az értelmetlen jelenetekben. Pl. Yui és a karatés lány folyamatos vitája. Vagy mikor Aoiki elmegy a lányhoz, akivel öt éve szakított csak, hogy megmondja neki, hogy ár nem szereti. Alapvetően a jelenet célja jó volt, de a megvalósítás eszméletlenül béna. Ráadásul nem ez az egyetlen ijen jó szándékú, de félre sikerült jelenet.

POZITÍVUMOK

Az alap történet eléggé izgalmas. A testcsere sosem rossz. Ráadásul mikor már kezdenének kifogyni az érdekes szituációkból, akkor váltanak. Nagyon jól vannak ezek a részek ütemezve. Meg van az érzetünk arról, hogy ez tényleg egy baráti társoság. Különösen a lányok és a fiúk kapcsolata nagyon érdekes külön külön. A legszórakoztatóbb jelenetek akkor születtek mikor a két fiú kettesben maradt. A legszívszorítóbb pillanatokat pedig a lányok szerezték. Felüti a fejét a szerelem. Igen, ez elkerülhetetlen volt. Jó helyen van az a kis szerelmi szál, mégha nem is bontakozott ki teljesen. A család jelenléte, még ha az eléggé minimális is volt, nagyon fölpezsdítette a néhol unalmas szereplőket. Például nagyon érdekes a férfi aki Inabával él. Testvér? Vérszerinti rokon? Csak egy barát? A többiek családi háttere is eléggé szines, nagyon remélem, hogy majd fény derül minden háttérre, és indítékra.

AJÁNLÁS

Fiúk, lányok, ez egy kihagyható anime. Vannak nagyon aranyos és érdekes pillanatai, de befejezetlen, nincs mondanivalója, és még a szereplői is sablonosak. El lehet vele bíbelődni pár napot, de a végén nem lesz maradandó élmény. Ettől függetlenül a könnyed és vicces hangneme, főlleg az elején, nagyon le tudja kötni az embert, és ott még nem is zavaró a történet hiánya. Ha semmi komolyra nincs kedved, akkor ennek neki lehet ugrani.

10/6.5

Következő: Nagi no Asukara

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én