Kaze no Stigma

A halott nem lehet szomorú. Ha egyszer halott vagy, elmentél. Ezért mindegy, mit teszek egy halottért, nem lesz se vidám, se szomorú. Nem fog semmit érezni.

A NÉGY ŐSELEM

Az antikvitásból eredeztetett négy őselem, kismillió helyen megjelenik. Az animék és a mangák is előszeretettel használják, mint mágikus tulajdonságokat. Viszont érdekes tud-e lenni egy olyan mágia ami csak ezekre az elemekre épül? Hiszen annyi helyen láttuk már őket, tv-ben, könyvben, animében egyaránt. A Zero no Tsukaima után úgy gondolnám nem. Nem, sajnos ha nem tesznek bele valami plusszt, akkor már egy egyszerű tűzmágia nem tud olyan érdekes lenni. A Kaze no Stigma is erre a négy elemre építkezik, és ők sem tesznek bele különleges mozdulatokat vagy figurákat. Működik-e?

TÖRTÉNET

A történet főszereplője Kazuma, a hatalmas Kannagi család örököse. A Kannagik a legerősebb tűzmágusok a világon. Azonban Kazuma nem uralja a tüzet. Családja kitaszítja magából, Kazumának pedig egyedül kell boldogulnia. Ayano, a Kannagik leendő feje, felnőttként látja viszunt Kazumát. Ayano az első perctől kezdve utálja, az évek alatt hatalmas szélmágussá váló Kazumát, aki megölte a családjának jó néhány tagját. Ayano meg is küzd Kazumával, természetesen alul marad. Mégis ki lenne képes legyőzni a Kannagik hercegnőjét? Nem más mint egy contoractor. Ugyanis Kazuma szerződést kötött a szél szellemkirályával, így pedig a leghatalmasabb szélmágussá vált. Ám Ayano tévedett, nem Kazuma támadta meg a családját, hanem egy lázadó klán. Ayano apja jó pénz fejében fölbéli Kazumát, hogy oldja meg az ügyet és legyen Ayano testőre. Ayano őszinte sajnálatára, a kissé bunkó, kárörvendő, és perverz Kazuma elvállalja a munkát.

GRAFIKA

2007-es grafika. Személy szerint imádom. Nem túl színes, a vonalak néha elmosódnak. Viszont megvannak a kopottas anime színek, és a nagy csillogó szemek. A távolból mutatott szereplők mozgása kissé akadozó, és formáik is elmosódnak. Viszont ez is hozzájárul a hangulathoz. A harcok remekül megkoreografáltak, és izgalmasak. A köülönböző elemek is jól vannak megjelenítve. Bár Kazuma repülése eléggé viccesre sikeredett, ezt leszámítva teljesen hitelesek a harcok. Néha még a gonosz szellemek külseje nincs túl jól kitalálva.

SZEREPLŐK

Yagami Kazuma: Kazuma elviszi a hátán az egész történetet. Laza, bosszúvágyó, néhol perverz, és pont annyira bunkó, hogy mindenki oda legyen érte. Egy elképesztően emberi, ám mégis pozitív főhőst adtak ennek a történetnek. Kazuma az egész világtól csak fájdalmat kapott, ő pedig válaszul csak mindenkit meg akar védeni, ez elég pozitív nem? Viszont egy idő után már ő sem bírja a terhet, és megbukik ebben az önzetlenségben. A történet legizgalmasabb részei közé tartozik mikor Kazuma elveszti a fejét, és kaszásként járja az utcákat.

Kannagi Ayano: Egy ilyen férfi főszereplő mellé, egy kiváló női főszereplő dukál. Sikerült? Hát... fogjuk rá. Ayano nem annyira egyedi személyiség. Nincsenek meg benne az emberi kétségek és vívódások amik Kazumát érdekessé teszik. Viszont ami nekem nagyon tetszett Ayanoban az a gyermeki ártatlanság ami ellenpontozza Kazumát. Ayano elképesztően forrófejű. Iszonyatosan szereti a családját. Ébredezik benne a nőiessége. Valamint fantasztikusan érzékeny, és könnyen zavarbajön.

Kannagi Ren: Kazuma öccse. Valószínűleg Rent próbálták az aranyos közvetítőnek tenni a két főszereplő között. Ilyen szempontból meg van a szerepköre, és hasznis is. Az viszont már saját ízlés kérdése, hogy szereted-e ezeket a fiú karaktereket. Én nem szeretem ezért számomra rettentően idegesítő volt. Ha pedig a közvetítő szerepet tölti be, akkor értelmetlen volt belenyomni egy három részes szerelmi szálat.

NEGATÍVUMOK

Nagyon sokáig nincs össezfüggő történet. Ez pedig eléggé necces egy ilyen hosszúságú történetnél. Az egyetlen ami kecsegtet minket azzal, hogy itt valamire majd ki fognak futni azok Kazuma emlékképei. Talán ez még nem is lenne gond, ha a vége nem lenne nagyon gyorsan lekeverve. Persze az egésznek második évad szaga van, ami nem fog bekövetkezni, így a vég is csonka. Ezek a kis melléksztorik érdekesek....kivéve egy. Ren szerelmes lesz. Úristen mennyire gáz!!! Női szinkronnal, rózsaszín kabátban rohangál, egy olyan lányért akit nem is ismer, csak egyszer hallott énekelni. Borzasztóan erőltetett és itt Kazumáék alig szerepelnek. Kazuma és Ayano... sok jó volt a kapcsolatukba. Ayano ragaszkodása volt számomra túl hirtelen. Ami a legfurább volt, Ayano apja!!! Úristen az öreg megpróbálta őket összehozni. De miért? Kazumát kitaszították és most megpróbálja beházasítani??

POZITÍVUMOK

Az őselemek jól működnek. Igaz, nincsenek különösebb plusszok hozzáadva, de érdekes és szép aharcmodor. Még ha csak nagy többségében csak csapkodják is egymást. Igazából nincs sok tényleges csata, egy kettő fontosabb van, arra pedig kitaláltak újításokat. Szerethetőek a szereplők. Mivel a legtöbb animében a főszereplők képviselikaz erkölcsi tanulságot, ezért hajlamosak sablonossá válni. Szerencsére ez itt nem történt meg. Klisés elemekkel ugyan, de Kazuma bejárja a bukás útját, Ayano pedig szenved vele, és néhol még ő is meghátrál. Így szép az ő történetük. Kettejük humora remekül kiegészíti egymást, és jól ellensúlyozzák a komolyabb részeket. Ugyanis Kazuma múltja elég komoly, és szerencsére csak az egyik része fölőtt húnynak szemet. A másik része viszont szépen ki van domborítva, és bár nincs befejezve, de sokat megismerünk Kazuma másik oldaláról is. Számomra a szerelmi szál alakulása is nagyon pozitív volt. Kellően lassú és tartózkodó, ahogy azt két ilyen multú embertől elvárjuk. Valamint végre nem azt éreztem kettejük között, hogy na ezek már rég együtt vannak csak a rendezőmég húzza az időt. Nem, a mangában is lassan bontakozik a történet. Egyébként az sem mellékes, hogy Kazuma és Ayano vérrokonok. Ez persze a Kannagi családban nem okoz problémát, viszont szerintem egy jóféle tiltott szerelem színt is ad neki, mégha nem is ez a cél.

AJÁNLÁS

Szerintem senki sem fogja megbánni, aki belepillant ebbe az animébe. Nem a legjobb harcolós shounen amit valaha láttam, de a mágia szerethető, a történet vicces, és tényleg nagyon jók a szereplők. Főlleg azoknak tudom ajánlani akik szeretik a jó bukás történeteket, vagy éppen kiemelkedés történeteket. Az biztos, hogy a karakterfejlődés nem sablonos. Összegzés képpen ez egy nagyon jó kis szerethető anime, nincs tele mély gondolatokkal, de remek emberi problémákkal igen. Én csak ajánlani tudom.

10/8

Következő: Kokoro Connect 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én