Code Geass : Hangyaku no Lelouch R2

A Geass, a királyok ereje, magányossá teszi az embereket. Azt hiszem, ez mégsem volt teljesen igaz. Ugye, Lelouch?

MÁSODIK ÉVAD

Két féle folytatási lehetőség van. Vársz mondjuk jó esetben három hónapot, rosszban négy évet (köszönjük Attack on Titan) és a cselekmény ott folytatódik ahol abbamaradt. Olyan is van, hogy egy harc közepén marad abba a cselekmény, és itt is vesszük föl a szálat. Ez előnyös hiszen így nem kell bajlódni semmi új történet fölfogással, minden mehet a megszokott mederben. Viszont néha nekem mint külső szemlélőnek elég nehéz bármilyen bevezetés nélkül, csak úgy lecsupaszítva fölvenni a sztorinak a menetét. Ez a verzió szerintem egyedül a romantikus animéknél működik. A másik variáció, hogy az anime világában is elmúlik az idő. Persze azt is meg kell mondani, hogy miért múlt el és mi történt alatta. Ez lehetőséget ad, hogy teljesen új fordulatot vegyen a történet, minden féle felesleges magyarázat nélkül. Persze meg van az a buktató, hogy ez az új irány egy rossz irány. Lásd Grisaia!!!!!!!!!! Ezzel a folytatással operál a Code Geass második évadja.

TÖRTÉNET

A történet szerint már egy év eltelt a fekete lázadás óta, ahol Zero nyíltan megütközött Britanniával Tokióban. A csata közben Zero eltűnt, mindenki halotnak hiszi. A fekete lovagok egy éve vezető nélkül sínylődnek. Mégis, hogy engedheti ezt Lelouch? Föladta a terveit? Nem építi már a boldog jövőt Nunally kedvéért. Húga nincs sehol, viszont van egy öccse Rolo. Mégis mi a fene történt? Hol van C.C? Míg a fekete lázadás zajlott Suzaku elkapta Leloucht és apja elé vezette. Az uralkodó is birtokolja a Geasst, és ennek segítségével módosította fia emlékeit. Egy év múlva C.C. egy csók segítségével újra felnyitja a fiú elméjét, aki így ismét visszatér mint Zero. Csakhogy a hatalom egyre nagyobb lesz, és ennyi embert nehéz a diktatúrával irányítani. Ráadásul egyre többen tudják meg Zero igazi személyazonosságát.

KARAKTEREK

Lelouch: Ő továbbra is az a csodálatos egyéniség amit megismerhettünk az első évadba. Viszont a sorsa egyre tragikusabb fordulatot vesz. Elkezdi összeroppantani saját hatalma. Az őrület és a veszteség sokszor megkörnyékezi, de ő ugyanaz az erős és megtörhetetlen, ámbár ingadozó fiú akit ismerhettünk.

Suzaku: A vége felé  vannak már jó megmozdulásai. Nem mondom, hogy szimpatikus lett, azt se, hogy logikusabbak a tettei. Csak valóban szükséges a jelenléte, ezért hajlandó vagyok megtűrni őt a Code Geass világában. Plána így, hogy a szerelmi kapcsolata kiúszott a képből.

C.C: Végre megtudjuk Lelouch halhatatlan boszijának a hátterét, noha nem túl részletesen. Egyre árnyaltabb lesz a karaktere, ami lehetőséget ad valamire....Na? Na mire? Hát mire másra? Egy nagyon kis halvány szerelmi szál elkezdheti próbálgatni a szárnyait. Ami ennyi harc között nagyon fontos. Plána egy ilyen instabil vezetőnek mint Lelouch.

NEGATÍVUMOK:

Hirtelen iszonyatosan sok lett a Geass használó. Így már semmi jelentősége ennek a képességnek ha minden második ember birtokolja. Ugyanez igaz a harcokra is. A történet közepén, hirtelen iszonyatosan sok csata lesz, aminek a hátterében mind diplomáciai ügyek állnak. Nem rossz ez a politikai szál de borzasztóan kusza. Belép a Kínai szövetség, Britannia ketté szakad és még a japánok is ott vannak, meg a lülömböző megalakulú szervezetek és uniók. Viszont ezen kívül a Code geass ugyanaz a csodálatos háborús anime maradt ami volt. Még akkor is ha sokkal jobban elrugaszkodott a talajtól, de ezt megbocsájtjuk neki.

POZITÍVUMOK:

A zenék ugyanolyan gyönyörűek. A komoly zenei és a jazz összevágások a harcal tökéletes kombinációt alkotnak. Nyilván itt már kevésbé van lehetőség arra, hogy Leluoch rendes életet éljen. Viszont néhány visszetérése nagyon szép. Itt bontakoznak a szerelmi szálak, mert, hogy vannak. Egy ilyen szerelmi trapéz....mondjuk. Szóval hárman is szívesen megkapnák őt. Viszont igazán nem lesz kimondva, hogy ő szerelmes-e. Annyira kapálódzik a gyengéd érzelmek iránt, hogy mindenki iránt mutat egy kis érdeklődést. Még aljasabb értelemben is. Van egy rész ami nagyon tetszett. Lelouch teljesen kiborul, minden veszni látszik, és beakarja drogozni magát. Itt talál rá Kallen aki könyörög neki, hogy ne tegye, inkább vezesse Japánt, adjon neki parantsot. Mire ő azt feleli, hogy vígasztalja meg, ugyanis vannak dolgok amiket csak egy nő tud megtenni. Fergeteges pillanat az összeomlás szélén. Ugyanilyen szép Shirley szerelmi vallomása. Viszont az én szívemben mindig lesz egy kis hely Lelouchnak és C.C.-nak. C.C. háttere fantasztikus, pont azért mert nincs kidolgozva. Csak foszlányokt tudunk meg belőlle.

A vége: SPOILER.

             Ide kerül mert nagyon tetszett és egy méltó lezárárás. Lelouch feláldozza magát azért, hogy a népe boldog lehessen. Számomra iszonyatosan fájt a fekete lovagok és Nunally árulása. Hogy az ő nagy testvéri szeretete itt merült ki. Viszont megkapták méltó büntetésüket. Lelouch halála szép, helyén való, de nyugodjatok meg, ő vezeti a végén a szekeret. Konkrét anulmányok vannak a neten erről, de az eredeti japánban levetített befejezés szerint meg is mutatják az arcát, megtalálható a youtubon. Viszont ha nagyon figyeled, mikor elmegy mellette a kamera látszik is,hogy a vezetőnek barna haja és kis cingár termete van.Na de, hogyan lehetséges ez? Ugye nem csak annak a codeját szerezheted meg aki neked ajándékozta a királyok erejét. Mikor Lelouch megöli az apját megszerzi a codeját is. Ezt bizonyítja, hogy mikor Nunally hozzáér látja az emlékeit, amit csak a code használóknál lehetséges.A code pedig csak akkor aktiválódik ha az illető meghal, lásd CC. Szóval ő vezeti a szekeret. Ez így kerek. Tökéletes. Persze ha nektek máshogy tetszik jobban úgy is jó. A lényeg  tettek, és a csodák amiket valóraváltott.

AJÁNLÁS

Ugyanazt tudom mondani, hogy ezt mindenképpen látni kell. Én még mindig rátenném a korhatárt, de igazából az acélideg nem korhoz kötött.

10/9.5 Jó szórakozást hozzá

Következő: AnoHana

Ajánló
Kommentek
  1. Én